Венедіктова доручила розібратися, чому під час тривоги не евакуювали людей із ТЦ у Кременчуці

72d4bc56-07cf-4104-a417-58e7e98dfce2

росіяни вдарили по торговому центрі у Кременчуці Полтавської області, коли у приміщеннях перебували близько тисячі осіб. Вже майже добу триває рятувальна операція. Пані генпрокурор України Ірина Венедіктова доручила правоохоронцям дати оцінку ситуації та розібратись, чому під час повітряної тривоги звідти не евакуювали відвідувачів.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України у вівторок, 28 червня.

«Ми платимо ціною життів за нехтування безпекою, борючись із ворогом, який щодня накриває вогнем школи, садки, лікарні і житлові будинки. Якщо тут була недбалість - за це мають відповісти. Сирени – це сигнал, який під час війни не можна ігнорувати нікому», - наголосила вона.

На місці події нині триває пошуково-рятувальна операція - наразі розібрано понад 60% завалів. Паралельно відбуваються й активні слідчі дії: на місці працюють прокурори Офісу Генпрокурора, обласної прокуратури, слідчі поліції і СБУ, а також фахівці Консультативної групи Atrocity Crimes Advisory Group та військові експерти.

Зараз відомо про 20 загиблих цивільних. Також на місці знайдено 7 фрагментів тіл, які ідентифікуватимуться з допомогою ДНК-аналізу. За медичною допомогою звернулось 59 осіб, 25 із них госпіталізовані. Залишаються безвісти зниклими наразі - 36 осіб.

Нагадаємо, вдень 27 червня російські окупанти влучили у ТРЦ ракетами Х-22, які випустили із дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. У той час в будівлі перебували понад тисячу відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: