СБУ допитала окупанта, який брав участь у порятунку з крейсера «Москва» (відео)

5a91a8e-gettyimages-1229764881

СБУ допитала російського моряка, який після невдалого порятунку крейсера «Москва» перейшов у піхоту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Окупант брав участь у спробі порятунку флагмана Чорноморського флоту рф у квітні, і йому не сподобалася ідея померти в морі на іншому судні.

«Там было много трупов и, в основном, спасение происходило очень печально. Корабль потеряли, он потонул, его не смогли отбуксировать… Я насмотрелся, что было на «Москве», и не хотел дальше видеть, что посередине моря умираешь. Это очень страшно. И я отказался…» – розповідає колишній матрос.

Так він «перекваліфікувався» у піхотинця, щоб воювати в Україні. За три тижні тренувань інструктори-вагнерівці допомогли йому «змінити профіль». І невдовзі його відправили на розвідку у Волноваський район.

Перше ж бойове завдання виявилося провальним: «розвідники» натрапили на засідку ЗСУ і вціліти вдалося лише трьом із 30 окупантів. Російські командири кинули своїх поранених на полі бою.Першу медичну допомогу він отримав уже від бійців ЗСУ, які взяли його полон.

Зараз він живий і говорить, що жалкує про участь у війні: «Мы никого не освободжаем, мы только захватываем. Мы мародерим, это страшная война», – ділиться своїм запізнілим прозрінням загарбник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: