Львівські хірурги сформували штучний стравохід шестирічній дівчинці, яка випила миючий засіб

лікарня
ілюстративне фото

Шестирічній Олі з Ковеля, яка ненароком випила миючий засіб, у Львові сформували штучний стравохід. Рідкісну операцію дівчинці виконали в лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Про це повідомили у міськраді 30 червня.

Медики розповідають, що коли Олі було два роки дівчинка отримала важкі хімічні опіки, випивши ненароком миючий засіб.

Аби вона могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, по якій їжа вводилася просто у шлунок. Окрім проблеми з харчуванням, Оля мала ще одну – слину вона ковтати не могла і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно. Відтак, місяць тому мама привела її до лікарів дитячої лікарні у Львові з проханням вилікувати дитину.

«Єдиним виходом була реконструктивна операція – заміна власного стравоходу кишковим трансплантатом. Такі втручання дуже складні і для діток – рідкість. Однак наших спеціалістів це не злякало. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду», - діляться лікарі Першого медоб’єднання Львова.

Наступного понеділка маленька пацієнтка приїде на планове обстеження. Їй зроблять гастроскопію, яка покаже, чи зможе вона врешті попрощатися із гастростомою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: