росіяни свідомо цілили у ТЦ в Кременчуці, - СБУ

index

Служба безпеки України встановила обставини запуску ворожих ракет по торговому центрі в Кременчуці Полтавської області. У відомстві заявили, що зважаючи на зібрані докази, вони підтверджують те, що росіяни свідомо обсрілювали ТЦ.

Про це повідомили в СБУ вранці 30 червня.

Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області рф. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області.

На відео з моментом удару чітко видно – окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів. Можна порівняти і супутникові знімки міста до та після обстрілу.

Тобто всі вигадки роспропаганди спростовуються фактами, кажуть там.

Щодо обстрілу заводу, то жодних складів із військовою технікою там не було: він виробляв асфальтозмішувальні установки.

«Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються», – додав голова СБУ Іван Баканов.

Нагадуємо, росіяни випустили ракети по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці вдень 27 червня. У той час в будівлі перебували тисяча людей.

Нині відомо про 18 загиблих та понад сорок поранених. Ще 36 людей вважаються зниклими безвісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: