В Енергодарі окупанти більше не видають матеріальну допомогу пенсіонерам і готують відключити українські мережі

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області окупанти припинили видавати так звану «матеріальну одноразову допомогу» пенсіонерам по 10 тисяч рублів.

Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов 30 червня.

Каже, що, ймовірно, в росіян вже закінчились гроші. Є також версія, що вони назбирали вдосталь паспортних даних від літніх людей, щоб у майбутньому провести псевдореферендум тощо.

Окрім цього, окупанти заявили, що в місті відкрився пункт прийому документів для оформлення громадянства рф і заходилися робити широку рекламну кампанію папірцю з найнижчим в світі рейтингом.

Енергодаром також активно поширюються чутки (і найімовірніше, не без «допомоги» самих окупантів) про те, що вже з наступного тижня будуть повністю відключені українські мобільні оператори і буцімто перестануть працювати термінали для безготівкового розрахунку в гривні, додає Орлов.

Говорить, що вчора це спричинило великий ажіотаж на знятття готівки з банківських карток. Звичайно ж, не безкоштовно, а за чималий відсоток за обнал коштів. Враховуючи, що цей «бізнес» контролюють самі окупанти, то зрозуміло, звідки ноги ростуть і кому це вигідно.

«Протягом останнього тижня вони знову взялися і за місцевих інтернет - провайдерів. Натомість в Енергодар вже почав заходити кримський провайдер та налаштовувати свій трафік. Це дозволить загарбникам блокувати українські новинні ресурси чи принаймні зробити таку спробу. Саме така мета є однією з пріоритетних для окупантів», - додає мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: