Жоден український захисник не загинув при відході із Сіверськодонецька, - Гайдай

війна
Фото з відкритих джерел.

При відході з Сіверськодонецька Луганської області не загинув жоден український захисник, повідомив вранці 30 червня очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

З його слів, ЗСУ виконали свою місію у місті на всі 100% - як за часом стримання, так і за ураженняи ворога.

Додав, що все необхідне українським військовим для відходу —  від будівельних матеріалів до човнів та тросів — було забезпечено.

«Впевнений на 200%: захисники виконали свою місію у Сєвєродонецьку. І по часу, скільки вони стримували ворога, і по ураженню, яке завдавали ворогу — як у техніці, так і в особовому складі — там все виконано-перевиконано. Всі хлопці молодці», — повідомив Гайдай.

Окрім цього, зазначив очільник ОВА, нині окупанти намагаються прорватися до Лисичанська з різних боків, саме місто постійно хаотично обстрілюють, через це в‘їзд-виїзд в населений пункт ускладнений, до того ж, всі дороги засипані осколками. Тим не менш, гумвантажі завозяться, місто має запаси харчів, засобів для очищення води та ліків.

Нагадуємо, українці відійшли із Сіверськодонецька 24 червня: бої за місто тривали понад місяць. Українські війська відійшли на більш укріпленні позиції: рішення ухвалили, зважаючи на те, що кількість загиблих на територіях, які незакріплені, може зростати щодня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: