Блогер із Донецька розповідав тисячній аудиторії, що окупанти насправді прийшли звільняти українців

msg-1133451516-4677

У держзраді підозрюють блогера із Донецька, який на власному каналі на YouTube розповсюджував антиукраїнські наративи.

Про це повідомляють у Офісі Генпрокурора України першого липня.

У відомстві розповіли, що блогер, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, створив та публічно розповсюджував на своїй сторінці в YouTube, а також у месенджері «Telegram» матеріали пропагандистського та антиукраїнського характеру на підтримку дій держави-агресора.

Він переконував мешканців окупованих територій у тому, що рф не є їхнім ворогом, а навпаки звільняє їх від «поневолення». Формував у них негативне ставлення до ЗСУ та патріотично налаштованих українців, виправдовуючи та вихваляючи при цьому дії держави-агресора, додають прокурори.

Висвітлюючи процес примусової евакуації мешканців Маріуполя та інших окупованих населених пунктів на територію рф та самопроголошеної «ДНР», він описував його у виключно позитивному світлі, переконуючи аудиторію у тому, що жителі цих територій радіють такій допомозі.

Таким чином підозрюваний надавав державі-агресору та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, а також вчинив дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, зазначили у ОГУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: