У Маріуполі окупанти зруйнували всю інфраструктуру громадського транспорту: на відновлення знадобиться кілька років

msg-1193450264-10076
Фото: Маріупольська міськрада

У Маріуполі знищена вся інфраструктура громадського транспорту, близько 90% не підлягає ремонту. На відновлення того рівня, що було – необхідні сотні мільйонів інвестицій та до 3-х років роботи.

Про це повідомили у мерії міста першого липня.

Окупанти знищили майже весь транспорт, який було закуплено за останні п‘ять років. 259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Більш-менш вцілілий транспорт окупанти намагаються відремонтувати та відправляють його до Донецьку.

Крім того, зруйновано понад 50 км тролейбусної та трамвайної контактної мережі. А це 95%. Щоб це відновити необхідно 2-3 роки активної роботи та мільйонні інвестиції.

Як розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, сучасну транспорту модель у місті вдалось збудувати за п'ять років. Закупили комфортабельні автобуси та тролейбуси, запустили нові маршрути. А також розпочали ремонтувати депо, яке мало стати кращим в Україні.

«Маріупольці нарешті отримали у рідному місті європейський рівень сервісу. росіяни все це цинічно знищили. Тепер вони ще й вивозять вцілілий транспорт до Донецька. А маріупольцям дають застарілі автобуси. Таке їх «визволення», яке грунтується на руйнації та знущанні з жителів», - сказав мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: