7 крутих фільмів знятих в одному місці

bshfdxbgrx

Аби зняти вдалий фільм, не обов’язково вкладати в нього колосальний бюджет, витрачати чималі суми на спецефекти та костюми чи їхати у різні кінці світу для кожного кадру.

Ці сім фільмів — доказ того, що сильна кінострічка може бути знята лише на одній локації, але все рівно захоплювати глядачів. Квартира, чи взагалі одна кімната, бібліотека чи потяг — звичне для нас місце може стати центром подій, якщо зробити сюжет дійсно захопливим, діалоги обдуманими, а гру акторів довести до досконалості. Кіноіндустрія в Україні стрімко розвивається останні декілька років і хотілося б, щоб отримавши великі суми на спецефекти і декорації, ми не забували, що не вони грають у фільмі ключову роль.

Ідеальні незнайомці (Perfect Strangers, 2017)

Семеро друзів — три пари та одинак, як завжди збираються разом під час вечері. Вони уже багато років дружать між собою, дехто одружений довгий час, дехто тільки почав відносини, а дехто спілкується з дитинства. Здавалося б, такі, майже сімейні зв’язки важко зруйнувати. Та цього вечора все пішло не так — друзі вирішили пограти в просту і невинну гру: аби ніхто не зникав у телефоні під час вечері, всі телефони виклали на стіл, дзвінки приймали на гучному зв’язку, а смс зачитували вголос. Виявилось, що друзі не так вже й добре знають одне одного і цей вечір наповнився неочікуваними відкриттями. А всі події фільму відбуваються в одній квартирі.

Клуб «Сніданок» (The Breakfast Club, 1985)

Один із найкращих фільмів про школу мав одну локацію — бібліотеку. Як в ній може відбуватись щось цікаве? Герої фільму теж так думали. Кожен із них різний, але їх об’єднувало одне — небажання проводити увесь свій вихідний день в бібліотеці у компанії чужаків. Та шкільне покарання призвело до неочікуваного повороту подій і вплинуло на кожного із учасників клубу.

Кімната (Room, 2015)

Як ви вже могли здогадатись, основна локація цього фільму — одна кімната. Кімната, у якій молоду дівчину закрили під час викрадення і утримують декілька років. Разом із дівчиною там живе 5-річний син, який ніколи не бачив світу за межами цих чотирьох стін. Напружений сюжет і чудова гра акторів змушують повністю забути про відсутність спецефектів та крутих декорацій.

Початковий код (Source Code, 2011)

Солдату випала нелегка доля — він опиняється в тілі чоловіка, котрий знаходився у потязі під час катастрофи. Тепер головне завдання героя — дізнатись, хто винен у смерті невинних пасажирів і як його зупинити. А поки він не дізнається правду — буде змушений переживати цей день спочатку. Бюджет цього фільму вищий за попередні, але головний акцент, все рівно, поставлений на сюжеті та грі акторів.

Куб (Cube, 1997)

Декілька людей, котрі ніяк між собою не пов’язані, опиняються у невідомому їм раніше місці, своєрідному кубі. З кубу пролягають декілька виходів в такі ж самі дивні кімнати, наповнені різними смертельними пастками. Головним героям доведеться пройти крізь страшні випробування, аби зрозуміти, як вони там опинились, хто у цьому винен і головне — як їм вибратись із цієї пастки.

1408 (2007)

Цього разу головна локація — звичайний номер готелю. Якщо звісно, ви повірите, що номер готелю може бути звичайним, якщо фільм знятий по роману Стівена Кінга. У фільмі багато спецефектів, але при цьому всі вони обрамлені однією кімнатою та обмеженою кількістю акторів. Головний герой вирішив дослідити місцеву легенду, за якою в номері 1408 готелю “Дельфін” живе привид, який вбиває гостей. Тож чоловік сміливо поселяється в номер і починає вивчати його на наявність потойбічних істот.

12 розгніваних чоловіків (12 Angry Men, 1957)

Легендарний фільм, знятий за допомогою лише 1 маленької спекотної кімнати та 12 чоловіків. Як ви вже зрозуміли із назви фільму — розгніваних. Чому? Тому що протягом 95 хвилин вони сперечаються та не можуть винести вердикт про засудження хлопчика у вбивстві власного батька. Адже один із 12 чоловіків абсолютно впевнений, що зможе переконати усіх інших у невинності юнака. Думаєте, що 95 хвилин розмов не можуть перетворитись у цікавий фільм? Ця кінострічка тому спростування. Не дарма ремейк неї знімали вже декілька разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: