Блінкен затвердив виділення Україні зброї та обладнання на $50 млн

3e726222f01cff08027e3ff5d96f0dda

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що ухвалив рішення про виділення для самооборони України зброї та обладнання на суму до 50 млн дол.

Разом з цією сумою загальна військова допомога США для України складе понад 6,92 млрд дол. від початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомили в посольстві США в Україні. 

"Українці продовжують стикатися з жорстокістю, яку цього тижня знову підкреслив напад на торговий центр, заповнений цивільними. Вони продовжують боротьбу за свою країну, і Сполучені Штати продовжують підтримувати їх та їхню гідну справу. Ми залишаємось відданими незалежності, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України", – наголосив Блінкен.

"Відповідно до повноважень, делегованих президентом, я ухвалюю наше чотирнадцяте виділення зброї та обладнання із запасів Міністерства оборони США для самооборони України з серпня 2021 року на суму до 50 мільйонів доларів", ­– цитують держсекретаря США в посольстві.

За словами Блінкена, це рішення разом із паралельним оголошенням Міноборони США про виділення 770 млн дол. на зброю й техніку збільшить загальну військову допомогу країни Україні до понад 6,92 млрд дол. "після того, як 24 лютого Росія розпочала своє жорстоке, неспровоковане, повномасштабне вторгнення в Україну".

"Наша відданість українському народу непохитна, і ми – разом з Україною", – резюмував американський держсекретар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: