"Хлопки" у Бєлгороді: загинули 3 людини, 11 будинків пошкоджено

0872878-1656812934-8971

Вибухи у Бєлгороді пролунали приблизно о 3 ночі. Їх було декілька. Спершу мешканці побачили, як щось вибухнуло в небі, а потім на землі.

Губернатор Вячеслав Гладков каже, що внаслідок надзвичайної ситуації загинули 3 жителі.За його словами, також 4 постраждалих. 2 людей доставили до лікарні – чоловіка та дитину 10 років, інформує 24 канал.

Чоловік зараз перебуває у важкому стані. Двох людей оглянули на місці.

"Разом із мером міста Білгорода Антоном Івановим обійшов житлові будинки та поговорив із жителями. Попередня інформація на цю хвилину: є часткові руйнування 11 багатоквартирних будинків по вулицях Маяковського, Мічуріна, Чумичова, Попова та Павлова. А також не менше 39 приватних житлових будинків на вулицях Маяковського, Попова, Павлова зруйновано частково, з них 5 повністю", - сказав губернатор області.

Зауважимо, що губернатор досі не пояснив мешканцям Бєлгорода, що трапилось. Немає інформації і від російської влади. Тим часом місцеві жителі перебувають у стані шоку та стресу. Під час "хлопків" у Бєлгороді місцева влада не вмикала повітряну тривогу.

Цікавий збіг, але варто зауважити, що коли російські загарбники обстрілюють Донецьк й інші тимчасово окуповані регіони, вони також не вмикають повітряну тривогу та не попереджають місцевих жителів про небезпеку.

Під ранок місто огорнув дим. Великі руйнування у приватному секторі Попова. Наразі місцеві рятувальники розбирають завали.

Звісно, що все повернули так, нібито це Україна їх обстрілює.

Бєлгорода, які постраждали внаслідок нічного обстрілу, застрягли фрагменти російського ЗРПК "Панцир С1". Суть у тому, що на озброєнні в України такої техніки нема. Це означає, що загиблі жителі Бєлгорода, стали жертвами своїх же військових.

Скоріш за все, у російських військових щось не туди спрацювало і ракети полетіли зовсім не туди, куди планувалося. Це вже було в тимчасово окупованому Алчевську.

Ракета "Панцир" на будівлі в російському Бєлгороді

У російському місті Курськ вночі також чули вибухи, губернатор регіону повідомив, що працювала ППО.

Мешканці Курська повідомляли, що чули вночі звуки вибухів. У соцмережах публікували відео, на яких, як стверджується, знята робота систем ППО в небі над містом.

Старовойт зранку повідомив, що ППО нібито збили "два українські безпілотники "Стриж"" на підльоті до Курська.

Він також опублікував фото нібито збитих БПЛА. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: