росіяни нанесли українській інфраструктурі збитків на понад 100 млрд доларів

Знімок екрана 2022-07-01 о 14.33.23
Миколаїв після обстрілу.

Прямі інфраструктурні збитки України внаслідок російської агресії складають понад 100 млрд доларів.

Про це заявив премʼєр-мінстр України Денис Шмигаль, пише Укрінформ.

«Вже зараз ми формуємо електронну мапу України, де фіксуємо всі збитки, завдані війною. Ця мапа постійно оновлюється, збитки постійно фіксуються та верифікуються одразу з кількох сторін. Завдяки розвиненим цифровим інструментам уряду та у веб-додатку «Дія» кожен громадянин України може подати інформацію про своє зруйноване житло. Близько 250 тисяч заяв уже в базах», - сказав Шмигаль.

Далі, за його словами, органи місцевої влади верифіковують ці дані та доповнюють їх інформацією про зруйновані та пошкоджені об’єкти соціальної та критичної інфраструктури - школи, лікарні, дитячі садки, котельні, адміністративні будівлі.

«Паралельно з цим Офіс Президента України, наша команда в уряді, а також наші партнери з Київської школи економіки за міжнародними стандартами проводять роботу з оцінки загальних збитків нашої держави. Сьогодні прямі інфраструктурні збитки України складають понад 100 млрд доларів. Зруйновано або пошкоджено понад 1200 освітніх закладів, більше 200 лікарень, тисячі кілометрів газопроводів, водопроводів та електромереж, доріг та залізничних колій. І кожен об’єкт ми рахуємо, під кожен об’єкт буде проєкт відбудови», - заявив премʼєр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: