ЗСУ відбили ворожий штурм на Харківщині: росіяни були змушені відійти

277815728_290221213290964_224628331518241642_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники відбили ворожі штурми у напрямку Козачої Лопані та Соснівки Харківської області, в результаті чого російські окупанти були змушені відійти на попередні позиції.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник у вівторок, п'ятого липня, під час брифінгу в медіацентрі «Україна — Укрінформ».

Він каже, що нині окупанти зосередились на утриманні раніше захоплених позицій. Окупанти також намагаються порушити логістичне забезпечення ЗСУ в районі Циркунів, дистанційно замінувавши місцевість та вдаривши з гелікоптерів Ка-52 у районі Петрівки.

Водночас на Слов'янському напрямку, стверджує Мотузяник, ситуація зараз складніша. Там ЗСУ намагаються не дати росіянам створити умови наступу на Слов'янськ. Окупанти пішли на штурм у напрямку села Довгеньке і Мазанівка, бойові дії тривають. 

Також росіяни завдали авіаційного удару із використанням двох Ка-52 у районах Дібрівного і Богородичного. В напрямку села Долина українські військові успішно відбили штурм противника. Мотузяник резюмував, що росіяни зараз здійснюють обстріли в бік позицій ЗСУ вздовж всієї лінії фронту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: