Львівські десантники знищили два вертольоти Ка-52 «Алігатор» і безпілотник

292358754_407336134773714_1896475314588632689_n

Розрахунками ЗРК «Стріла-10» підрозділу ППО 80-ої бригади ДШВ знищено два сучасних російських вертольоти Ка-52 «Алігатор» та БПЛА «ZALA».

Про це повідомили у Командуванні ДШВ ЗСУ.

Воїни зенітних ракетно-артилерійських підрозділів з перших хвилин широкомасштабної агресії російських загарбників здійснюють прикриття своїх сил та важливих об’єктів. Здебільшого це відбувається під вогнем противника, ризикуючи власним життям. Проте вони стійко та професійно виконують свої завдання – знищують ворожі повітряні цілі.

«Наш зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» (9К35), незважаючи на свій вік, дуже добре справляється зі своїм призначенням, – розповідає командир одного з підрозділів протиповітряної оборони 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ старший лейтенант на ім’я Михайло. – Ми змогли це довести на практиці – знищивши пріоритетні повітряні цілі окупантів. Розхвалені бойові гвинтокрили Ка-52 та сучасний безпілотний розвідувальний апарат «ZALA» дуже гарно горіли в нашому Українському небі.

Десантники-зенітники готові до зустрічі і з авіацією та ракетами противника. Наразі ситуація яка була на початку широкомасштабного вторгнення і зараз кардинально змінилася. Ворожа авіація тепер намагається завдавати ударів, як правило, на граничних дистанціях та висотах, щоби мінімізувати можливість власного враження. Тому ефективність їхнього застосування є дуже низькою. Зокрема це, як правило неприцільні пуски ракет з літаків з максимальної дистанції. Зафіксовано випадки коли авіація не долітала до лінії зіткнення відстрілювалась вражаючи вогнем свої підрозділи».

За словами офіцера, незважаючи на змішаний тип комплектування військовослужбовцями, колектив підрозділу протиповітряної оборони дуже дружній, а бойових дух високий. Кожен з десантників-зенітників віддається на повну, щоб пришвидшити нашу Перемогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: