У Японії вбили колишнього прем'єр-міністра

9555991f-cab5b6c84f0affce52a4e9ffd76b00be

Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після замаху на його життя.

Про це повідомляють японські ЗМІ, пише Obozrevatel.

Під час виступу на залізничному вокзалі у західному місті Нара стрілець двічі вистрілив йому в спину, після чого політик упав на землю.

Абе на гелікоптері доставили до лікарні, де почали надавати екстрену медичну допомогу. Лікарі намагалися врятувати його життя, але згодом стало відомо, що колишній прем'єр не подає ознак життя.

41-річного жителя західного міста Тецуя Ямагамі заарештували на місці події за підозрою в замаху на вбивство. Згідно з джерелами в уряді, підозрюваний раніше служив у морських силах самооборони.

Абе прибув до міста, щоб підтримати кандидата від ЛДП, який балотується на недільних виборах до верхньої палати, і коли стався інцидент, біля залізничного вокзалу його виступ слухав натовп людей.

Абе, який народився у відомій політичній сім'ї, працював секретарем у свого батька, колишнього міністра закордонних справ Сінтаро Абе, до обрання до Палати представників у 1993 році.

Він недовго був прем'єр-міністром у період з 2006 по 2007 рік, перш ніж знову обійняти цю посаду у 2012 році. Абе пішов у відставку через проблеми зі здоров'ям після майже восьми років роботи.

Під час свого другого терміну на посаді лідера він проводив економічну політику, відзначену масовим пом'якшенням грошово-кредитної політики, фіскальними стимулами та структурними реформами, спрямованими на боротьбу з дефляцією та відновлення застійної економіки країни. Він також наполягав на реформі пацифістської конституції Японії, розробленої США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: