На Херсонщині ЗСУ знищили 200 окупантів і 6 ЗРК "Панцир"

image (3)
Ілюстрація

Українські воїни продовжують завдавати потужних втрат окупантам. Загарбники втрачають як і особовий склад, так і техніку.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо". Після атаки українських військ, окупанти передислокували свої пункти.

Наталія Гуменюк наголосила, що українським воїнам відомо, куди саме російські окупанти перемістили свої пункти після атаки.

Водночас атака була доволі успішною – вдалося знищити та ліквідувати 200 окупантів, 6 зенітно-ракетних комплексів "Панцир" та реактивну систему залпового вогню "Акація". Гуменюк наголосила, що саме за допомогою такої зброї ворог завдає підступних ударів, у тому числі по мирному населенню.

"Ворог не маючи успіху в просуванні на суходолі намагається вдарити туди, де може дістати – це підступні удари РСЗВ та ЗРК", – зазначила Гуменюк.

Також Наталія Гуменюк наголосила – командування не коментує вибухи на Херсонщині, зокрема ті, які пролунали 9 липня, адже це може завадити проведенню контрнаступу, який триває на Півдні нашої держави.

Начальниця об'єднаного координаційного центру зазначила, що росіяни стягують свої резерви, щоб спробувати протидіяти Збройним Силам України. Водночас, як зазначила Гуменюк, перехоплені розмови окупантів свідчать про низький бойовий дух та деморалізацію. Багато загарбників хочуть "евакуюватися" додому.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський заявив в ефірі телемарафону, що жителям окупованої Херсонщини варто виїхати з області, а хто не може – готуватися до бойових дій, шукати укриття, воду та їжу, аби "пережити наступ ЗСУ".

"Все ж таки потрібно виїжджати нашим людям. Я знаю, що це дуже важко і не всі мають можливість, але треба це робити. Хто ніяк не може це зробити – треба готуватися до того, що знадобиться знову укриття, знову необхідно підготувати запас води, певний запас їжі для того, щоб пережити наступ наших військ. Ми розуміємо, що наші хлопці будуть працювати максимально акуратно, хірургічно, щоб зберегти кожне життя, але війна є війна", - сказав чиновник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: