Франція готуватиметься до припинення поставок російського газу

image (18)

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну світ накладає санкції проти держави-агресорки та розриває з нею будь-які зв'язки.

Так, уряд Франції готується до повного припинення поставок російського газу, повідомляє Reuters.

Попри те, що залежність країни від ресурсу є невеликою (17% газу), до відключення потрібно ретельно підготуватися. Про це заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер.

За словами міністра, сценарій з повною відмовою від російського газу є найбільш імовірним.

"Я думаю, що повне припинення поставок російського газу є реальною можливістю, і нам потрібно підготуватися до цього сценарію. Було б абсолютно безвідповідально ігнорувати його", – сказав він.

Перш за все, планується скорочення споживання енергії. Наступний крок – будівництво нової інфраструктури, як-от плавучого заводу, який зможе регазифікувати поставки зрідженого природного газу з-за кордону.

Позиція Франції щодо енергоносіїв: коротко

  • Ще у квітні Еммануель Макрон заявив, що Франція не потребує російського газу. Президент заявив, що підтримує ембарго на російські енергоносії. Країна також закликала європейських партнерів припинити імпорт російської нафти.
  • Зниження залежності від традиційних енергоносіїв є одним з найбільш актуальних питань. Макрон заявив, що Франція має намір стати першою великою державою, яка відмовиться від використання нафти, газу та вугілля.
  • Раніше стало відомо, що Франція більше не отримуватиме російський газ через німецький трубопровід. Це трапилося через "фізичне припинення потоку між Францією та Німеччиною".

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен поскаржилась, що санкції ЄС проти Росії виявилися неефективними і стали причиною зростання інфляції в країні. Про це вона сказала в ефірі BFM-TV.

"Санкції проти Росії виявилися неефективними…Ми купуємо свою нафту в Індії, яка закуповує її у росіян", – заявила вона. "Вони (ці санкції. - Ред.) збагатили Росію, вони санкціонують французів більше, ніж Росію", - вважає Ле Пен.

Вона додала, що санкції лежать в основі зростаючої інфляції.

Марін Ле Пен, опонентка президента Франції Еммануеля Макрона, регулярно виступає проти антиросійських санкцій. Свою передвиборчу кампанію цієї весни Марін Ле Пен побудувала навколо обіцянки підвищити купівельну спроможність французів.

Ле Пен переконувала, що ембарго на російські нафту і газ вдарять по гаманцю простих французів, а на всі закиди щодо надмірної лояльності російському режиму Ле Пен відповідала, що діє лише в інтересах Франції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: