У Львові в одному із відомих ресторанів сталося масове отруєння 

image (13)
Фото з відкритих джерел

В одному з ресторанів міста трапилось масове отруєння. У відвідувачів закладу, яких госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню, виявили сальмонельоз.

Про випадок масового отруєння повідомив в суботу, 9 липня, департамент охорони здоров'я Львівської ОВА.

Відомо, що всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню. Держпродспоживслужба проводить перевірку у закладах мережі, дотичних до приготування соусу працівників тимчасово відсторонили.

У Львівську обласну інфекційну лікарню потрапили 26 людей, серед них 3 дітей. Всі вони споживали їжу в мережі одного ресторану.

Видання Zaxid.net заявляє, що масове отруєння сталось цього тижня в одному з ресторанів львівської мережі "Томатіна". Попередньо встановлено, що випадок масового отруєння трапився у закладі в ТРЦ Spartak, що на вулиці Мазепи у Львові.

Керівник відділу турботи про гостей цієї мережі Святослав Мерза на запит редакції надіслав письмовий коментар – у ньому повідомив, що з 7 липня відвідувачі скаржились на дві страви, у які входить соус "карбонара". У ресторані заявили, що всі позиції із соусом вже вилучили з меню.

"У закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; причетних до виробництва соуса тимчасово відсторонили. Проводиться внутрішня службова перевірка", – йдеться у повідомленні.

У склад соусу "карбонара" входять сирі яєчні жовтки, однак наразі невідомо, чи саме вони стали причиною отруєння. Лабораторні дослідження наразі тривають.

Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Інфікуватись можна як через продукти (м'ясні салати та фарші, яйця, ковбаси, заливні страви тощо), заражені цією бактерією, так і від тварини, які є збудниками. Симптоми сальмонельозу – підвищення температури, головний біль, слабкість, нездужання, біль в животі, нудота, блювота та діарея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: