Зеленський звільнив Лагуту з посади глави Херсонської обладміністраці

image (4)

Президент Володимир Зеленський 9 липня звільнив голову Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагуту.

Геннадій Лагута був головою адміністрації Херсонщини з 26 жовтня 2021 року. За тиждень до звільнення в медіа вже почала з'являтися інформація про це, повідомляє 24 канал.

В день звільнення він написав, що ухвалив це рішення сам. Мовляв, за ці 4 місяці війни зрозумів, що не обов'язково займати якусь посаду, щоб бути корисним людям та допомагати рідній Херсонщині.

"За ці 9 місяців мого перебування на посаді очільника області не все вдалося втілити в життя. Але для мене і сформованої мною команди Херсонської ОДА першочерговим залишався розвиток області", – написав Лагута.

Президент тимчасово поклав виконання обов’язки голови Херсонської ОДА на Дмитра Бутрія.

Бутрій був заступником Лагути.

Місцеве видання "Мост" повідомляє, що Геннадій Лагута зникнув з міста 24 лютого. Чим він займався всі ці дні, і чим займається зараз, ніхто не знає. Комунікаційну роботу Херсонська ОВА не веде та не вела. Ця ситуація викликала шквал критики від медіа та громадськості.

Декілька місяців Лагута демонстрував повну нездатність, наприклад, вирішити проблему з виплатою на Херсонщині зарплат та соціальних виплат.

Сам Лагута пояснив цю ситуацію тим, що у його команді не було зрадників. Тому "всі розуміють, яку роль нам приготував би окупант".

"Думаю, що ми з Миколаєва та Кривого Рогу зробимо все, що можемо, і так краще, ніж якби ми були затримані і перебували б у підвалі й нам довелося б..., всі все прекрасно розуміють", – пояснив ще 20 травня очільник ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: