Компанія Lego залишає Росію

1368626656_proizvodstvo-lego-2-15515

Данський виробник конструкторів Lego повністю йде з російського ринку – зупиняє комерційну діяльність у країні і припиняє відносини з головним партнером у Росії, компанією Inventive Retail Group.

Про це заявив гендиректор російського підрозділу Lego Євген Чихачов, повідомляє Gordon.ua з посиланням на російське видання Inc.

За словами Чихачова, до такого рішення призвели «суттєві тривалі порушення операційного середовища».

«Ми ухвалили рішення припинити комерційну діяльність у Росії на невизначений строк. Це передбачає припинення роботи більшості нашої московської команди і нашого партнерства з Inventive Retail Group», – заявив він виданню.

За його словами, московський підрозділ компанії скоротив 70 своїх співробітників і надав їм вихідну допомогу.

До повномасштабного вторгнення в Україну в Росії працював 81-й сертифікований магазин Lego під управлінням IRG. Компанія зупинила постачання товарів до РФ ще 3 березня, писало данське видання Finans.

Водночас продукцію Lego у Росії 5 липня занесли до списку «паралельного імпорту», дозволивши її завезення у країну без дозволу правовласника. Як розповіли виданню Inc. експерти, використовувати для магазинів назву Lego та його російськомовний аналог «Лего» не вийде, тому що обидва бренди належать данській головній компанії Lego Juris A/S.

Компанія Inventive Retail Group керує, зокрема, російськими мережами магазинів Apple, Samsung і Nike – ці бренди також зупинили продажі у РФ або пішли з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: