Підозрюваний у резонансному ДТП Ярославський здав зразок ДНК і погодився на допит, – ЗМІ

839d315c-8c965cecfd72f060963d092c4d687ffb
Фото з відкритих джерел.

Підозрюваний у причетності до скоєння резонансної ДТП бізнесмен Олександр Ярославський по поверненню в Україну здав біологічні зразки для ДНК-експертизи і прийде на допит у прокуратуру.

Про це повідомляє УП з посиланням на джерело в правоохоронних органах та постанову ОГП.

У пункті пропуску «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною Ярославський із адвокатом поспілкувався з представником прокуратури та дав згоду на проходження ДНК-експертизи, яка має визначити, хто перебував за кермом авто кортежа Ярославського на початку лютого 2022 року, яке переїхало людину.

Після перетину кордону бізнесмен має приїхати в ОГП на допит як свідок.

Також, як свідчать документи, у справі про це ДТП змінено групу прокурорів.

Нагадаємо, 12 липня Ярославський, який був відсутній в Україні з лютого, повернувся на Батьківщину, перетнувши кордон зі Словаччиною.

Пізно ввечері 9 лютого 2022 року на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Джерела у правоохоронних органах повідомили, що жертву переїхали двічі.

Ярославський заявив, що спав вдома у момент аварії. У його бізнес-групі DCH заявили, що за кермом авто під час аварії був їхній водій. Однак водій, який узяв провину на себе, насправді був далеко від місця ДТП. Йому інкримінують «приховування злочину», а не провину за ДТП.

За спробу фальсифікації справи голова МВС Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна. Цю частину справи розслідує Держбюро розслідувань.

Сам Ярославський 10 лютого вилетів з України – нібито на відпочинок із родиною, запланований до 19 лютого. Бізнесмена чекає поліція. Генпрокурор Ірина Венедіктова запевнила, що слідчі дії будуть у рамках закону, без політичних ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: