У Київському метро відкрили першу виставку малюнків у межах проєкту «Мамо, я бачу війну» (фото)

0cf9f858-5f7e-4f36-86ed-53d483891c6f

У Києві на станції метро «Золоті ворота» відкрилась офлайн виставка дитячих малюнків, створених під час війни в Україні у межах благодійного проєкту «Діти. Війна. Майбутнє». Виставка проходитиме до 17 липня у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота» у столиці. Експозиція налічує 300 дитячих робіт створених під час війни в Україні.

«Дуже цінно, що перша офлайн виставка малюнків зібраних в рамках проєкту «Мамо, я бачу війну» відбувається саме в Україні, в Києві, в столиці, яка вистояла. У символічному місці, метрополітені, який вже багато місяців є укриттям, безпечним місцем для українців. Кожен малюнок – це історія. Представлені тут малюнки – це 300 історій українських дітей, які на власні очі побачили та відчули жахи війни. Через малюнки діти показують свої почуття та перживання: страх, біль, хвилювання та водночас розуміння, підтримку, любов і віру, що попереду світле майбутнє», – зазначив співініціатор проєкту «Мамо, я бачу війну» Данило Цьвок.

Ініціював проведення виставки дитячих малюнків в київському метрополітені благодійний фонд Future for Ukraine, щоб привернути увагу до українських дітей, які постраждали внаслідок війни. Малюнки для виставки надав проєкт «Мамо, я бачу війну», який за понад три місяці зібрав найбільшу у світі колекцію дитячих малюнків про війну – понад 14 тисяч дитячих робіт з різних куточків України та світу.

«Крізь ці малюнки ви побачите дітей з абсолютно різних регіонів. Війна стосується всіх українських дітей, незалежно від їхнього перебування. Вони всі, на жаль, є травмованими, вони не мали бачити цю війну, але бачать та переживають її», – додає співзасновниця Future for Ukraine Олена Сотник.

Команда проєкту «Мамо, я бачу війну» створить з дитячих малюнків найбільший у світі маніфест-колаж, який назавжди збереже у цифровому просторі кожну дитячу історію та пережиту емоцію. А кошти, виручені від його продажу на цифровому NFT- аукціоні, передадуть у фонд допомоги дітям, що постраждали від війни.

Ознайомитися з дитячими роботами можна на офіційних майданчиках проєкту: сайт, Facebook, Telegram, Instagram.

Проєкт «Мамо, я бачу війну»  реалізують ГО «Лабораторія первинного розміщення токенів. Україна», Український фонд стартапів, агенція публічних комунікацій Perfect PR, компанія GroundStorm media, компанія TA Ventures, ГО «Меморіал імені Василя Стуса», Навчально-науковий інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: