Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР, яка «незалежність» «Л/ДНР»

мзс
фото6 відкриті джерела

Україна розриває дипломатичні відносини з Північною Кореєю після того, як вона 13 липня визнала «незалежність» маріонеткових «ЛНР» та «ДНР», підконтрольних росії.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України.

У відомстві зазначили, що політичних та економічних контактів у Києва із Пхеньяном і так не було через накладені на цю країну міжнародні санкції.

МЗС засудило дії КНДР і назвало це рішення спробою підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, грубим порушенням Конституції України, Статуту ООН та міжнародного права.

В уряді наголошують, що визнання північнокорейським режимом «суб’єктності» російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.

«Звернення росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції рф скоро досягне рівня ізоляції КНДР», — наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

І додав, що Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: