Для чого може знадобитися електричний лобзик

photo1657801703

Електрифікований інструмент міцно вкоренився у нашу повсякденність. Він приходить на допомогу навіть тоді, коли зовсім не очікуєш. Наприклад, якщо зірвалися дверцята з кухонної шафки, не залишається нічого іншого, які дістати шуруповерт і все полагодити. Лобзик на перший погляд здається менш корисним, ніж пристрій для закручування кріплень. Важко ось так в накидку вигадати побутове завдання, яке неможливо вирішити без лобзика. Здається, що пристрій потрібен лише в меблевій майстерні чи меншою мірою — на будівельному майданчику, а вдома з ним робити нічого.

Виробники інструментів вважають інакше, тому крім важких професійних моделей випускають ще й побутові. Вони компактні, менш потужні та краще слухаються користувача.

Ціни на лобзики непрофесійного призначення різняться. Можна знайти модель як за 1500 гривень, так і за 6 чи 7 тисяч гривень. Переплата того вартує, адже дорогий лобзик Бош краще справляється зі своїми обов’язками та підходить для розпилювання не тільки дерева, а й металу. До того ж він може пропрацювати багато років поспіль, якщо власник не буде порушувати правила експлуатації.

Робота для лобзика знайдеться як всередині житла, так і на прибудинковій ділянці.

Виготовлення декору

Після завершення ремонту житло хочеться прикрасити оригінальним декором. Купувати його невигідно, оскільки ексклюзивні прикраси коштують дорого, а такі як у всіх — не викликають захоплення, хоч і доступні за ціною.

Можна спробувати виготовити домашнє оздоблення самостійно — за допомогою лобзика. Він чудово підходить для художнього випилювання таких виробів, як:

  1. рамки для картин і фотографій,
  2. підставки під посуд,
  3. декоративні скриньки,
  4. ключниці та вішалки,
  5. дерев’яні надписи.

Якщо розпилювати дерево важко через відсутність досвіду, доцільно спробувати працювати з фанерою чи ДВП.

Укладання підлогового покриття

Самостійне укладання підлогового покриття — завдання не з легких. Один зі складних етапів — нарізання матеріалів. Лінолеум можна розрізати за допомогою ножиць або ножа, для керамічної плитки зручно використовувати болгарку або плиткоріз, а для ламінату або паркету підійде ручна пилка або електричний лобзик. Другий варіант ергономічніший і практичніший, бо доводиться докладати менш зусиль.

Будівництво дерев’яної альтанки

Елегантна дерев’яна альтанка — це окраса будь-якого двору. Вона однаково доречна зовсім поряд з будинком і у віддаленому куточку присадибної ділянки. Різьблений дах, акуратні дверцята з візерунками, вітражі на вікнах — яким би не був дизайн, проводити час в альтанці — суцільне задоволення.

В інтернеті продаються готові дизайнерські альтанки, облаштовані лавками, столами та навіть каруселями. Якщо жодна з них не подобається, логічно побудувати бесідку на свій смак. Для цього доведеться озброїтися інструментами:

  • пилкою або лобзиком;
  • дрилем з насадкою «міксер»;
  • будівельним рівнем або нівеліром;
  • молотком, викрутками, плоскогубцями.

Також знадобляться пиломатеріали, різноманітні кріплення, свердла і біти, лак та фарба.

Звісно, використовувати лобзик щодня вдома не доведеться, але це не значить, що він буде весь час безцільно валятися у ящику з іншими інструментами.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: