На Львівщині спорудили ще одне модульне містечко, де зможуть мешкати сорок вимушених переселенців

20220714113015_img_9499
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 14 липня, у селі Бортятин, що на Яворівщині, відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Тут зможуть мешкати сорок людей. Ідеться про матерів із дітьми та людей похилого віку з Луганщини та Донеччини.

Секандар Кваландар, керівник проєкту містечка подякував Максиму Козицькому та департаментам економічної політики і міжнародної технічної допомоги за підтримку та співпрацю.

Загалом містечко складається з 10 поєднаних між собою контейнерів (5 житлових та 5 господарських приміщень). У будинках є всі умови для проживання: кухні, санвузли та душові кабінки. Санвузли та душові розташовані безпосередньо в будівлі, де й кімнати. На території подбали про благоустрій, зокрема, облаштували дитячий майданчик.

Живуть у містечку переселенці, які до цього тимчасово проживали у школах, дитсадках та інших комунальних закладах Судововишнянської та сусідніх громад. 

Формат будинку відрізняється від інших модульних містечок, які вже збудовані у Львові. Його спроєктували таким чином, що кухня, санвузли та душові будуть безпосередньо у будівлі, де розташовані спальні кімнати. Це забезпечить додатковий комфорт та безпеку дітей. 

Додатково для забезпечення функціонування та обслуговування модульного містечка створили  5 робочих місць.

Профінансував проєкт міжнародний благодійний фонд «Safe Pass Group» за підтримки благодійних міжнародних фондів США, Австралії та Нової Зеландії. 

Окрім цього, на Львівщині збудували ще 4 модульні містечка, 3 – у Львові, 1 – у с. Хоросно Солонківської ТГ. Будівництво одного містечка триває у Стрийській громаді, є проєкти на будівництво житла для ВПО у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: