Угорщина не підтримає санкції проти російського газу

24714-газпром

Угорщина не готова обговорювати можливі санкції ЄС, спрямовані проти постачання російського газу, як і не підтримає внесення в санкційний список російських «газпрому» чи «газпромбанку».

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто у четвер під час пресконференції у Відні зі своїм австрійським колегою Александером Шалленбергом, повідомляє Укрінформ.

«В Угорщині ми дали чітко зрозуміти, що ми навіть не готові обговорювати які-небудь санкції на постачання газу. І ми дали чітко зрозуміти, що ми ніколи не проголосуємо на підтримку санкційного списку, який включатиме «газпром» чи «газпромбанк», - заявив Сіярто.

Угорський міністр повідомив, що наразі уряд займається заповненням газосховищ та прийняв рішення закупити «додаткові обсяги газу понад тих обсягів, які встановлені у наших довгострокових контрактах». Переговори про додаткові обсяги газу розпочалися позавчора також з країною-агресором.

«У нас є два довгострокових контракти – один з «газпромом», інший з Shell. І зараз поверх цих обсягів ми закупимо додатково близько 700 млн кубометрів газу, адже це – принциповий максимум, який ми можемо зберігати у наших сховищах до початку опалювального сезону. .. Наша ціль – додаткові 700 млн кубометрів. Ми вже розпочали комерційні переговори – в обох географічних напрямках», - заявив Сіярто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: