Суд обрав запобіжний захід нардепу-колаборанту Ковальову: його оголосили в розшук

index

Народному депутату Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань України 15 липня.

Щодо нардепа, який після початку повномашстабного російського вторгнення перебував на тимчасово окупованій територій Херсонщини на допомагав окупаційним військам, відкрили кримінальне провадження у квітні теперішнього року. Йому повідомили про підозру шостого липня.

На початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області».

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). Йому загрожує покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: