У Сіверськодонецьку підірвалось авто з окупантами, - Луганська ОВА

photo_2022-07-15_08-06-08
Фото: Сергій Гайдай

У тимчасово окупованому Сіверськодонецьку Луганської області місцеве населення у тилу працює над знешкодженням ворога. Так вони намагаються протидіяти загабникам та показувати невдоволення їхнім режимом.

Як розповів очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 15 липня, напередодні на центральній вулиці міста «несподівано» підірвалося авто з окупантами. У підсумку, шестеро поранених, з яких четверо – важких.

«Достовірно невідомо, скількох українців закатували росіяни в нещодавно захоплених містах. Полювання за людьми із «неправильною» позицією окупанти не припиняють. Прикро, що цю позицію оцінюють сусіди та навіть родичі луганчан, зливаючи адреси та можливі місця переховування громадян. Водночас на Луганщині зростає невдоволення окупаційною владою та військовими, які тільки і роблять те, що мародерять та погрожують», - написав він.

Додав, що кількість жертв російського вторгнення тільки зростає.

«Півтора місяця лікарі з Дніпра боролися за життя літньої жінки з Лисичанська, яка отримала важкі поранення ще на початку червня. На жаль, вчора вона померла», - розповів очільник ОВА.

Окрім цього, він зазначив, що на лінії фронту російські війська продовжують наносити артилерійські та ракетні удари з наступними спробами штурму. За 14 липня здійснено щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам’янському.

Там та у Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Втім, штурмові дії за обома напрямками ворогу не вдалися.

Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири – з мінометів, одна – із реактивних систем залпового вогню, п’ять – із танків.

«Окупаційна влада намагається створити у місцевого населення стійке враження – нібито налагодити безпечне та повноцінне мирне життя на цих територіях можливо швидко та ефективно. Вони обіцятимуть та імітуватимуть відновлення міст та сіл, допоки це буде цікаво російським ЗМІ та, відповідно, кремлю. Як тільки пропагандисти підуть, спроби відновлення регіону будуть поставлені на тривалу паузу. От у Луганську ця пауза триває вже вісім років», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: