У Святогірській Лаврі від обстрілів ховається близько 600 людей

629b36523d759
Унаслідок ворожого обстрілу 4 червня почалася масштабна пожежа на території Всіхсвятського скита Свято-Успенської Святогірської Лаври

Україна продовжує роботу над організацією безпечного коридору для виведення мирних жителів з території Святогірської Лаври попри обстріли окупантів

Про це повідомляє ГУР.

Окупанти продовжують обстріли Святогірської Лаври, попри те, що на її території залишається велика кількість мирних людей. Разом з тим, Україна докладає максимальних зусиль до організації безпечного коридору для виведення цивільних та доправлення гуманітарних вантажів для монахів, що прийняли рішення залишитись на території Лаври.

Наразі на території Святогірської Лаври перебувають до 600 мирних жителів. Більшість з яких – паломники та місцеві мешканці, які шукали притулок від обстрілів.

«Україна ще раз наголошує на необхідності виведення цивільних на підконтрольну Україні територію заради збереження життя людей та надання гуманітарної та медичної допомоги монахам, які відмовились залишати територію монастиря.

Щоб уникнути можливих провокацій, Україна готова долучити міжнародних посередників до процесу організації гуманітарного коридору», - наголосили у розвідці.

Свято-Успенська Святогірська лавра УПЦ МП — монастир УПЦ МП у Святогірську. Розташований на високому крейдяному правому березі Сіверського Донця. Окрім наземних будівель, має крейдяні печери. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: