В Італії затримали вантаж із деталями для дронів: запідозрили, що вони – для росії

image (7)
Ілюстрація

В італійському порту Джоя-Тауро заблокували вантаж з деталями до американський безпілотників. У місцевих правоохоронців та митників виникла підозра, що вони були призначені для росії.

Вантаж із деталями вирушив із Канади й офіційно прямував у Катар. Однак італійські правоохоронці вирішили перевірити це, інформує 24 канал.

"Фінансова поліція та митна служба Італії в четвер (14 липня) заблокувала в порту Джоя-Тауро контейнерний вантаж з деталями для американських безпілотників, який вирушав із Канади – вони підозрюють, що вони призначались для росії", – мовиться в повідомленні.

Комплектуючі для безпілотників були подвійного призначення. Вантаж було затримано за рішенням прокурора муніципалітету Пальмі, до якого входить Джоя-Тауро. Протягом найближчих днів планується відкрити контейнери та здійснити перевірку вантажу.

За даними ANSA, розслідування є суворо конфіденційним. Тепер увага слідчих буде прикута до документації, що супроводжує контейнери. Правоохоронці намагатимуться встановити справжнє місце призначення деталей для дронів.

Потім представники правоохоронних органів будуть перевіряти, чи комплектуючі відповідають супровідній документації і, чи вони не можуть бути переобладнані для військового використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: