ЗСУ не дали окупантам захопити дорогу Лисичанськ-Бахмут, – Гайдай

7c375e3-zsu690
Фото Гайдая

Російські загарбники намагалися заволодіти автошляхом між Лисичанськом та Бахмутом, але українські військові не дали їм цього зробити.

"Росіяни ставлять за мету захопити стратегічно важливий для них автошлях вже понад два місяці, але контроль над декількома кілометрами цієї дороги їм встановити досі не по силах.

Українські захисники щільним вогнем зупинили ці спроби ворога, який вимушений був посунутися назад", - написав голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Водночас голова ОВА додав, що окупанти продовжують бити по населених пунктах з артилерії з наступними спробами штурму, завдають ракетних та авіаударів. Загарбники нівечать домівки та інфраструктуру, вбивають людей. 

"Вони обіцяли "асвабаждєніє", а самі вбивають на Луганщині життя. Нівечать домівки та інфраструктуру, вбивають людей. А тим, хто вцілів, але втратив все, нічого не іншого залишається, як розпочати все з нуля. Тільки вже далеко від рідної домівки", - наголосив голова Луганщини. 

  

Лише протягом 15 липня по населених пунктах та навколо них ворог завдав чотири ракетні удари, здійснив три артилерійські атаки та ще п’ять тривалих мінометних обстрілів. 

Зокрема, авіаударів росіяни завдали по Верхньокам’янському та Білогорівці. Поблизу останньої зафіксовано ракетно-авіаційний удар.  

За словами Гайдая, наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в районі Верхньокам’янського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: