«Чекали більш радикальних результатів», - в ОП пояснили звільнення Баканова та Венедіктової

2751682

Усунення з посади голови СБУ та Гепрокурорки пов’язане з тим, аби унеможливити їх потенційний вплив ц на кримінальні провадження, які розслідуються щодо працівників СБУ та прокурорів.

Про це в ефірі телемарафону заявив заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов, передає Радіо Свобода.

«Зараз про звільнення цих посадовців не йдеться. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонили від посади, а голову СБУ тимчасово усунули від виконання обов'язків. Це пов'язано з тим, що президент… ми всі достатньо довго чекали більш конкретних радикальних результатів від керівників цих двох органів щодо очищення цих органів від колаборантів і зрадників.

Втім, на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти цих людей. І задля того, щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадовців на кримінальні провадження, які розслідуються щодо і працівників СБУ, і прокурорів, президент ухвалив ці рішення… Та динаміка, з якою постійно виникають вороги держави у ключових правоохоронних органах змусила президента ухвалити такі тимчасові заходи», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, будуть проведені службової перевірки і розслідування, за їхніми результатами президент ухвалить рішення про звільнення чи не звільнення голови СБУ та генпрокурора.

«Питання можуть виникнути до них персонально (за результатами цих перевірок). Будь-які питання можуть виникнути до будь-кого. Це нормально», – додав він.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: