Майно депутата-зрадника Ковальова, яке арештували, вже конфіскували, - ДБР

дбр4

Майно народного депутата Олексія Ковальова, яке заарештував суд, уже конфісковано.

Про це у телеефірі заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає Укрінформ у понеділок, 18 липня.

З її слів, найближчим часом майно «працюватиме на державу».

Вона також додає, що нині встановлюється інше майно Ковальова. Водночас слідчим відомо про його майно на Херсонщині, але тут є «юридичні нюанси». «Але у цьому напрямку працюють, щоб все було законно та грамотно», - додала Сапьян.

Нагадуємо, нардепа Ковальова підозрюють у державній зраді. Суд арештував його майно для подальшої конфіскації на користь держави.

Ковальов вивозив з Херсонщини продукти до тимчасово окупованого Криму, завозив звідти паливно-мастильні матеріали для росіян, віддав для розміщення російських військ санаторій у Голій Пристані.

У квітні 2022 року відкрито кримінальне провадження щодо Ковальова, який після повномасштабного вторгнення рф перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області і допомагає російським військам. Під час розслідування встановлено, що на початку липня Ковальов обійняв посаду так званого заступника голови у незаконно створеному росіянами «уряді Херсонської області».

6 липня йому повідомили про підозру. 15 липня Ковальову заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Ковальова оголосили у розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: