Українські захисники врятували зі Зміїного кота, який кілька місяців прожив в окупації

msg-1606301574-930

Україна нині проводить дослідження та розмінування острова Зміїний, який перебував під тимчасовою окупацією із лютого теперішнього року.

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України 20 липня.

Кажуть, що зараз проведено роботи з дослідження й рекогносцирування території та підземних укріплень острова Зміїний. Виконано інженерні роботи з розмінування. 

Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника. Зокрема, систем наведення та керування, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи військових рф, електронні носії інформації.

А також на острові встановлено український прапор замість рашистського «триколору».
Окрім цього, знайдено та евакуйовано на підконтрольну територію українського кота, який прожив кілька місяців в окупації, додають українські військові.

Нагадаємо, 30 червня нинішнього року стало відомо про деокупацію острова Зміїний. ЗСУ провели черговий етап військової операції, завдавши ударів по острову та змусивши загарбників повністю його залишити. У рф підтвердили свій відступ, втім назвали його «жестом доброї волі», заявивши також буцімто «завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що перебував там».

За даними українських військових, відступаючи зі Зміїного, окупанти знищували свою техніку, документи та інше майно.

В українській воєнній розвідці пояснювали, що Зміїний є стратегічно важливим об'єктом з точки зору можливості висадки росією тактичного морського десанту. Позаяк це єдиний регіон, через який російські війська можуть спробувати висадити десант на територію «Придністровʼя».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: