Угорщина заявила, що продовжить купувати російський газ

ac49f185adc7547f7d75c29dbf1211a2769b6569

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт закуповуватиме газ у російської федерації.

Таку заяву глава МЗС Угорщини зробив за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ російської федерації Сергієм Лавровим, пише УНН.

«Якщо ми розглянемо ситуацію на ринку, тоді ми чітко побачимо – подобається нам це чи ні, хочемо ми цього – чи ні: без джерел із росії неможливо закупити плюс 700 млн кубічних метрів. Можна мріяти, але реальність залишається реальністю: без російських джерел таку кількість додаткового газу в Європі закупити просто неможливо. Тому Угорщина вжила всіх необхідних заходів, щоб прийняти таку додаткову кількість газу через південний напрямок, на кордоні зі Словаччиною та Австрією», – заявив Сійярто на пресконференції за підсумками зустрічі.

У свою чергу, представник кремлівського режиму сергій лавров додав, що нібито «відверта русофобська політика, яку проводить Вашингтон та Брюссель, заважає подальшому розвитку практичної кооперації двох країн».

Додамо, Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сьогодні перебуває з офіційним візитом у росії для переговорів із Сергієм Лавровим. Глава МЗС Угорщини зазначив, що Угорщина ставить на зустрічі дві мети: забезпечення постачання природного газу для угорського народу і наголосити, що «хоче миру, якнайшвидше».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: