До Києва прибула делегація Палати представників Конгресу США

image (14)

Нашу державу відвідує безліч міжнародних політиків. Всі вони готові тим чи іншим чином допомогти нам.

Сьогодні, 23 липня, в Україні вітають делегацію Палати представників Конгресу США. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, який вже з ними зустрівся.

"Вдячний за останній оголошений пакет безпекової підтримки. Особливо – за вкрай потрібні нам артилерійські системи HIMARS, снаряди й безпілотні літальні апарати. Цінуємо допомогу США в захисті нашої території, землі й українського народу", – сказав президент.

Американську делегацію очолив голова комітету з питань збройних сил Адам Сміт. На зустрічі також була присутня пані посол США в Україні Бріджит Брінк.

Зеленський наголосив, що Україна не може бути державою, де є "заморожена" війна. Для нас вкрай необхідно мати змогу робити відповідні кроки з деокупації українських територій.

Президент розповів делегації США про роботу з повоєнної відбудови України. Її першим етапом є реалізація Fast Recovery plan – плану швидкого відновлення зруйнованої житлової, освітньої, медичної інфраструктури.

"Звертаємося до наших партнерів, зокрема до Сполучених Штатів, з пропозицією вже зараз взяти активну участь у виконанні цього амбітного, але вкрай важливого проєкту", – зауважив Зеленський.

Він подякував конгресменам за те, що вони налаштовані продовжувати підтримувати нашу державу, допомагати їй захищати свою незалежність і територіальну цілісність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: