Відомий турецький пластичний хірург допомагає українським діткам у Львові (фото)

296310931_520604349821104_2703375830082322823_n
Хакар Агір

25-30 липня у ЗУСДМЦ консультує та оперує діток зі всієї України пластичний хірург з Туреччини Хакан Агір.

Спільно з хірургами Центру проведено уже 5 складних операцій (дві із яких тривали 13 і 8 годин відповідно), ще близько 7 пацієнтів очікують на хірургічне втручання.

ЗУСДМЦ

У цей візит Хакан Агір разом із львівськими фахівцями проконсультували понад 60 пацієнтів різного віку і з різними вадами обличчя та тіла.

Серед прооперованих та проконсультованих пацієнтів - діти і дорослі з усієї України (Слов'янськ, Торецьк, Чернівці, Червоноград, Рівне та ін.)

Артемко з Чернівців, консультація після операції

Назар зі Слов'янська

У Назара електроопік губ, це сталося коли хлопчику було два роки. Раніше його оперували у Донецькій області, але тепер приїхали до Львова, волонтер з ООН допомогла та все організувала, щоб хлопчика прооперував саме лікар Хакан.

«Вдома була включена переноска, коли я вийшла з кімнати, то почула, що він плаче, спочатку подумала, що він плаче через те, що я вийшла. Я повернулася до кімнати, а там він вже лежав з опіком. Це сталось 10 років тому. Перші чотири операції хлопчику зробили одразу. Три операції були в опіковому відділенні лікарні в Донецьку, а четверта в щелепно-лицьовому ( ред. – відділі), а тоді в 14-му році розпочалася війна і я вже просто побоялася їхати до Донецька. Як раз тоді стався приліт в ту лікарню (ред. – де оперували Назара)», — розповідає матір хлопця Людмила.

У Львові сім’я вже 3 місяці, приїхали у квітні зі Слов’янська, за словами матері там залишатися було не можливо через постійні обстріли, місяць вони ночували у бомбосховищі.

Алла з Торецька

У 2019 році у дівчинки піднялася температура та трималася з п’ятниці на суботу, у неділю температура піднялася до 40 і у Алли почала напухати щока. Місцевий лікар-стоматолог сказав, що це між 5 та 6 зубами лізе «флюс» та вирішив видалити його. Тиждень лікар його викачував, але пізніше сказав, що це не флюс і потрібно їхати на операцію, тому що це була пухлина щоки. Після сім’ю відправили до Києва, де їх знову змусили їхати, але вже до Харкова, де дівчинці призначили лікування, почалася «хімія» та війна. У Харкові ні один лікар не хотів братися за таку складну операцію, тому операцію дівчинці проведуть у Львові.

Мама Алли

Флюс - це застаріле «народна» назва захворювання, яке офіційно звучить як одонтогенний періостит. Іншими словами флюс зуба - це запалення окістя, яке з'являється на стадії сильного загострення захворювання зуба.

«Наш давній друг Хакан Агір уже вп'яте приїжджає до Львова, і це четвертий візит, упродовж якого ми разом оперуємо дуже складні випадки - з великим пухлинами, з важкими судинними мальформаціями різного типу», - розповів Андрій Кузик, завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, дитячий хірург Центру.

Андрій Кузик

Артем з Червонограду

Артему 14 років і лікар Хакан робить йому операцію вже вдруге. Коли мати хлопця Тетяна побачила, що у нього почало спухати око, то одразу ж звернулася до спеціалістів. Завдяки старанням лікарів її (ред. - пухлину) вдалося повністю видалити. Артем почувається добре, але попереду на нього ще чекає курс хіміотерапії.

Турецький хірург уже склав плани на наступний візит до Львова, який очікуємо наприкінці цієї осені - уже запланували кілька оперативних втручань українським дітям.

Фото - Надія Коршикова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: