Командувач ССО йде зі своєї посади

295959163_373809721598779_7930815692005564612_n

Генерал-майор Григорій Галаган залишає посаду командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це він повідомив н своїй сторінці.

Повний текст звернення:

«Сьогодні я залишаю посаду командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Але, не кидаю бойове братерство, якому віддав усе своє життя.

Разом із вами нам вдалося багато. Ми продовжили справу розбудови українських ССО, зробили так, щоб про наших воїнів і їхню звитягу дізнався увесь світ. Сили спеціальних операцій не раз довели свою спроможністю діяти на варті світового порядку. Торік вже другий підрозділ ССО України успішно пройшов оцінку НАТО і отримав право на включення до Сил швидкого реагування Північноатлантичного Альянсу. На часі була підготовка інших тактичних груп, утім, цьому зашкодило повномасштабне вторгнення росіян.

Без зволікань ССО України як єдиний організм включилися у відсіч ворожим військам. З перших днів вторгнення наші воїни проводять успішні, ризиковані, часто зухвалі операції, наносять противнику непоправні втрати. В цьому заслуга кожного, для кого мав честь бути командиром.

З перших днів тотального спротиву лави Сил спеціальних операцій поповнили воїни Руху опору. Їхня участь у війні проти російського агресора надважлива. Це сталося завдяки ухваленню торік двох законів України №5557 і №5558. Ці документи надали нам право і відповідальність за створення і розбудову Руху опору ССО.

Величезним внеском у справу спротиву агресору стала міжнародна допомога. Надані іноземними партнерами матеріально-технічні засоби, інструкторський склад, всебічна підтримка розвитку ССО України сприяли тому, щоб наші підрозділи були одними з найдієвіших у боротьбі з російськими військами.

Разом із вами ми чинили опір труднощам. Попри всі перепони продовжували виконувати непросту, але важливу роботу. Ми гідно захищали свій народ, і певен, що ССО України продовжать цю справу і надалі. Я вдячний кожному, хто чесно і самовіддано виконував і продовжує виконувати свої обов’язки у складі Сил спеціальних операцій ЗСУ. «Люди важливіші за залізо» – це правило для воїнів ССО було головним і має лишатися непорушним завжди.

Для того, щоб змінити світ, необхідно насамперед розпочати зміни у собі, здолати зневіру і сумніви. Багато із вас задля захисту країни жертвують дорогими для себе речами. Але, результат цієї посвяти ми бачимо навколо: Україна і надалі лишається країною вільних людей.

Завжди пам’ятайте данину кожного загиблого. Вони заслужили вічної пошани, віддавши за свій народ найцінніше, що може бути – життя. Завжди піклуйтеся про рідних полеглих воїнів не лише словами, а і вчинками, адже усі вони є членами нашої великої родини – родини українських ССО. Повсякчас підтримуйте ваших поранених братів і сестер.

Шановні побратими! Разом із рештою українських захисників ви зробили те, що здавалося неможливим для решти світу і не лише встояли перед російською навалою, а і дали потужну відсіч ворожим силам. Продовжуйте нищити ворога так, як це вмієте лише ви. Бережіть себе і Україну!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: