"Червоний Хрест" не допустили до колонії в Оленівці

81bc7debe0307e6b30d512a4c07c1525380f4373

Товариство «Червоного Хреста» України повідомило, що їх представників окупанти не допустили до колонії в Оленівці.

Про це йдеться на сторінці «Червого хреста» у Твіттері.

Організація додала, що продовжить добиватися дозволу.

«МКЧХ» запросив доступ до контрольованого російськими військовими табору для військовополонених. За словами представників організації, їм було відмовлено. У «Червоному Хресті» нагадали, що надавати доступ до військовополонених – це обов'язок, закріплений у Женевській конвенції, і що вони продовжать шукати контакти з військовими.

"Відомо, що наше вчорашнє прохання про доступ до військовополонених з колонії в Оленівці не було задоволено. Надання Міжнародному комітету Червоного Хреста доступу до військовополонених є обов'язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у міністерстві оборони росії ще день тому цинічно повідомляли, що офіційно запросили експертів ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста в Оленівку. Країна-терористка нахабно зазначала, що це необхідно для "проведення об'єктивного розслідування удару по СІЗО", адже там загинули багато українських військових, як потрапили в полон до росіян.

Звісно, росіяни й далі намагаються звинуватити в теракті ЗСУ, а тому й не допускають незалежних експертів, які б допомогли викрити знущання, тортури та вбивство українських полонених.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: