ЗСУ зірвали російський штурм на Херсонщині, – ISW

image (9)

Українські війська мають успіхи на Півдні. Окрім того, що нашим ЗСУ вдається розбивати склади ворога, вони ще й мужньо відбивають його атаки.

Це підтверджують і фахівці з американського Інституту вивчення війни. За їх даними, 30 липня українські сили запобігли наступу росії на північному заході Херсонської області.

Аналітики наводять інформацію Генштабу ЗСУ, згідно з якою вогонь української артилерії зупинив російські сили від початку штурму з окупованого Брунського на Білогірку. Ці два села розташовані на західному березі річки Інгулець.

російські війська також завдали авіаударів поблизу Новогригорівки та Андріївки, обидві поблизу межі Миколаївської області. 30 липня російські війська продовжували обстрілювати Миколаївську та Дніпропетровську області з трубної та реактивної артилерії, випустивши 40 ракет з реактивних систем залпового вогню "Град" по Нікополю, що на західному березі Дніпра.

Експерти інституту стверджують, що російські війська продовжували зусилля, щоб відновити матеріально-технічне забезпечення та створити оборонні позиції на південь від лінії зіткнення. Під час цих спроб їх постійно б'ють наші ЗСУ, розбиваючи наземні лінії зв'язку та склади боєприпасів.

Депутат Сергій Хлань заявив, що пошкодження залізничного мосту повністю виключають перекидання російської військової техніки залізницею на північ Херсонської області. За його словами, 30 липня очевидці бачили ще один удар по російському складу боєприпасів у Новій Каховці.

Також Інститут наводить інформацію ОК "Південь" про те, що 29 липня українські війська знищили командний пункт 34-ї окремої мотострілецької бригади в Брусинському. Українські сили також завдали ударів по російській військовій вантажівці та автомобілям, припаркованим біля будівлі в Енергодарі, які, як стверджували російські окупаційні чиновники, були частиною гуманітарного конвою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: