У трьох українських містах викрили «схеми» вивозу «ухилянтів» за кордон

c8e22fd0-1ca6-47ec-83f2-c7eb43658b04 (1)

У Києві, Миколаєві та Львові викрили ділків, котрі займались незаконним переправленням призовників за кордон в умовах воєнного стану.

Про це повідомили у Службі безпеки України у вівторок, другого серпня.

У відомстві зазначають, що вартість їхніх «послуг» коливалася від 4 до понад 15 тис. доларів, залежно від регіону та від ступеня ризику для «замовника».

Організатором «схеми» на Миколаївщині виявився місцевий мешканець, який оцінив свої послуги у $6 тис. Також СБУ затримала «групу супроводу», яка повинна була забезпечити безперешкодний перетин кордону.

У Києві викрито колишнього помічника народного депутата від забороненої в Україні партії «Опозиційний блок». Будучи працівником одного із медзакладів, він задіяв «адмінресурс» для виготовлення документів, що звільняють військовозобов’язаних від служби. Свої «послуги» він оцінив у $15,2 тис.

У Львові зловмисником виявився місцевий житель, який за $4 тис. виготовляв для своїх «клієнтів» підроблені документи, що нібито засвідчували їх непридатність до військової служби. Утім він не встиг виготовити жодного фейкового документу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: