Убивство азовців у Оленівці: Україна досі не отримала відповідей від рф щодо списку загиблих та поранених

3addda5d-f10510781ae6968af299e393a55bfdaf-1

Україна досі не отримала офіційних відповідей від рф щодо списків загиблих та поранених внаслідок удару по колонії в Оленівці, а підстав довіряти опублікованим росіянами в Інтернеті спискам немає.

Про це в етері телемарафону повідомив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає НВ у вівторок, другого серпня.

За його словами, під час перевірки у зазначених списках виявили прізвища тих українських бійців, які були поранені до подій у Оленівці, та щодо яких були домовленості щодо обміну найближчим часом. Ці військові мали перебувати в лікарні, а не в бараку в промисловій зоні.

Зазначив, що Україна надала запит від Координаційного штабу щодо повернення тіл загиблих та полонених бійців, які отримали поранення.

Нагадуємо, рф завдала удару по колонії в тимчасово окупованій Оленівці 29 липня задля звинувачення України у воєнних злочинах, а також, щоб приховати тортури над полоненими та розстріли, які чинили за наказами окупаційної адміністрації та командування на тимчасово окупованій території Донецької області.

У колонії окупанти утримували зокрема захисників Маріуполя, серед яких — бійці полку Азов. ООН та Червоний Хрест мали гарантувати їхню безпеку.

Російські пропагандистські ЗМІ заявляли, що загинули щонайменше 53 українські полонені військовослужбовці. Наступного дня в міноборони рф опублікували список 42 загиблих, в Україні заявили, що поки що не отримували ці дані. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок російського теракту загинули близько 40 осіб і 130 отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: