«Армія дронів»: перші «очі» для військових вже в Україні (фото)

photo_2022-08-03_10-54-54

В Україну в рамках проєкту «Армія дронів» надійшли перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye, які вже сьогодні вирушать на передову.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Серед них — одні з найкращих дронів — FLyEye. Їхня дальність польоту 160 км, радіус 50 км, максимальна повітряна швидкість 120 км/год. Це дозволить розвідникам проникати в тил ворога та отримувати важливу інформацію.

Також ЗСУ посилять дрони DJI Matrice 300. Безпілотники мають потужні камери та тепловізори. Вдень і вночі українські солдати будуть добре бачити ворожу техніку та робити все, щоб її ставало менше.

«Зібрали вже 755 млн грн на Армію дронів через платформу UNITED24. До кінця серпня плануємо закрити першу задачу — закупити 200 дронів-розвідників.

Ведемо перемовини з українськими виробниками безпілотників, щоб у подальшому купувати їх для Армії дронів. Побачили круті БПЛА від компаній Скайтон, SKIF та Укрджет», — повідомив Федоров.

Укрджет — один з найбільших українських БПЛА з серійним виробництвом. Проводить близько 10 годин у повітрі та може літати на 150 км від керувальної станції. SKIF має камеру, яка працює офлайн. Скайтон може літати до 20 годин в небі.

«Впевнений, завдяки розвитку military-tech в Україні з‘явиться більше стартапів, які зроблять українську армію однією з найтехнологічніших у світі. Наша перевага — в розумі і креативності. А сила — в ЗСУ», — підсумував міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: