Перше судно з українським зерном вже прямує до Лівану, пройшовши перевірку у Туреччині

medium

Спільний координаційний центр перевірив перше судно з українським зерном. Воно вже прямує до порту Триполі в Лівані.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у середу, третього серпня.

Балкер RAZONI першого серпня вийшов з Одеського порту з вантажем української кукурудзи та прямує до порту Триполі в Лівані. Його зупинка у територіальних водах Туреччини пов’язана з черговим етапом реалізації «зернової ініціативи», що була підписана в Стамбулі, а саме огляду судна на предмет забороненого вантажу.

«Це перше судно, яке йде узгодженим з ООН та Туреччиною «зерновим коридором». Завдяки ЗСУ та портовим службам RAZONI безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам СКЦ. На прикладі RAZONI остаточно узгоджуються і відпрацьовуються всі необхідні заходи контролю та координації між Україною та партнерами–підписантами – ООН та Туреччиною.Щодо будь-яких перевірок в українських портах чи територіальних водах, то тут наша позиція незмінна – такий контроль залишається виключно за нами. Жодних інспекційних груп, жодних оглядів третіми сторонами», - прокоментував очільник відомства Олександр Кубраков.

Тим часом відбувається прийом заявок на вхід нових суден до українських портів для завантаження агропродукцією. Ідеться про 17 суден, які очікують дозволу на вихід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: