Після візиту Пелосі Китай обмежив торгівлю із Тайванем

імпортн

Китай обмежив торгівлю певними товарами з Тайванем. Причиною став візит на острів спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

Про це повідомляє Bloomberg у середу, третього серпня.

Напередодні прибуття Пелосі Китай заборонив імпорт продуктів понад ста постачальників із острова. Тепер же Головне митне управління країни заборонило імпорт із Тайваню цитрусових, охолодженої білої риби та мороженої ставриди. Офіційне пояснення — надмірна кількість пестицидів і виявлені залишки коронавірусу на упаковках.

А Міністерство торгівлі заборонило експорт до Тайваню природного піску. Пояснення свого рішення не надали. Заборона на експорт піску позбавляє острів основного джерела будівельного матеріалу. Природний пісок зазвичай використовується для виробництва бетону та асфальту.

Bloomberg підкреслює: для Китаю це звична практика обмежувати сільськогосподарську галузь Тайваню як покарання за політичну непокору. Багато фруктових регіонів південного Тайваню зазвичай підтримують Демократичну прогресивну партію, яка виступає за формальну незалежність регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: