На Київщині загарбник катував цивільних та імітував їхні страти, - прокуратура

msg-1133451516-5069

Під час окупації Київської області у березні нинішнього року російський десантник катував місцевих мешканців та імітував їхні страти. Командирові бойової машини рф заочно повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Про це заявили у Офісі Генпрокурора України у четвер, четвертого серпня.

У відомстві розповідають, що в березні теперішнього року у селі Луб'янка Бучацького району, яке перебувало під тимчасовим контролем окупантів, заступник командира взводу - командир бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил рф на одній із вулиць зупинив трьох чоловіків, місцевих мешканців.

«Направивши на них автоматичну зброю та, погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь. Там він допитував чоловіків про їх приналежність до Збройних Сил України та інших військових і громадських формувань, місцеперебування таких підрозділів, правоохоронних органів, а також військовослужбовців АТО/ООС», - розповідають прокурори.

Згодом загарбник й одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та завдавав удари прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив завдавати їм удари по різних частинах тіла й проводити незаконний допит. російський військовий здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту.

По черзі він відводив затриманих до підвалу, де змушував роздягатися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: