росія намагається сфабрикувати докази теракту в Оленівці, щоб звинуватити Україну, — США

1000

Американська розвідка вважає, що росія хоче сфабрикувати докази влаштованого ними теракту в Оленівці, де знаходились українські військовополонені.

Про це пише AP.

Співробітники розвідки США встановили, що росія намагається підкинути неправдиві докази, щоб показати, що українські війська відповідальні за вибух у Оленівській в’язниці 29 липня, у результаті якого загинуло 53 особи та було поранено десятки інших, повідомив The Associated Press американський чиновник, знайомий із висновком розвідки.

росія стверджує, що українські військові використали надані США реактивні системи залпового вогню, щоб обстріляти в’язницю в Оленівці, населеному пункті, який контролює підтримувана москвою донецька народна республіка.

Українські військові заперечують нанесення ракетних і артилерійських ударів по Оленівці. Розвідувальний підрозділ українського міністерства оборони заявив, що має докази того, що місцеві підтримувані кремлем сепаратисти вступили в змову з російською фсб, головним правонаступником кдб, і групою найманців Вагнера, щоб замінувати казарму перед «використанням легкозаймистої речовини, яка призвела до швидкого поширення вогню в приміщенні».

Чиновник, який не був уповноважений давати публічні коментарі та говорив на умовах анонімності, сказав, що секретні дані розвідки, рівень яких нещодавно було знижено, показують, що російські чиновники можуть навіть встановити боєприпаси з ракетно-артилерійських систем середньої дальності HIMARS, для доказів того, що в атаці використовувалися системи, надані США Україні.

Очікується, що росія вживатиме таких заходів, оскільки очікує, що незалежні слідчі та журналісти врешті-решт отримають доступ до Оленівки, додав чиновник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: