Двоє дітей опинились у лікарнях після укусів змій на Львівщині

діти
фото ілюстративне

У Львівській області зафіксували ще два випадки укусу змій. Четвертого серпня постраждали двоє дітей - восьми та одинадцяти років, повідомляють рятувальники.

Перший випадок трапився близько 10:20 год у лісі поблизу села Словіти (Глинянська ТГ). Дитину доставили до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у стані середнього ступеня важкості. Другий -  близько 23:25 год у с. Опарі (Меденицька ТГ). Постраждалого у стані середньої важкості доставили до Дрогобицької ЦРЛ.

При укусі категорично не можна відсмоктувати отруту, накладати джгут, робити надрізи, припікати місце укусу, накладати пов’язки з маззю, нагадують у департаменті з питань цивільного захисту обласної військової адміністрації.

Після укусу може з’явитись слабкість, головний біль, задишка, запаморочення, нудота, набряк тканин та запалення лімфатичних вузлів, гіпотонія. Ступінь вираження симптомів залежить від кількості отрути, яка потрапила в організм, але смертельні випадки трапляються рідко.  

У процесі надання першої медичної допомоги варто пам’ятати про дві речі. По-перше, необхідно знерухомити постраждалу кінцівку. Для цього можна накласти шину, використовуючи підручні засоби, наприклад за допомогою двох гілок та пов’язки (замість бинта також можна використати шарф чи футболку). Важливо знати: що більше ми рухаємося, то швидше отрута поширюється тілом.

По-друге, до рани варто прикласти щось холодне. До слова, для цього існують спеціальні охолоджувальні пакети, які можна придбати в аптеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: