Полювання: на Луганщині окупанти примусово забирають до свого війська усіх чоловіків

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

У тимчасово окупованих містах на Луганщині ворог посилив примусову мобілізацію. Полювання на чоловіків триває вже кілька місяців.

Про це розповів очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у п'ятницю, п'ятого серпня.

«На росії офіційно мобілізацію ще не оголошено, тому притоку нової сили звідти не вистачає, щоб компенсувати величезні втрати на фронті. Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців. Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті. Потім за ними ж приходили, але вже із «фсб».

Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах. Повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема, на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів», - розповідає він.

Додає, що в кого є можливість або зв’язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, аби залишитися живими.

Небагато часу знадобилося людям, аби зрозуміти, що при «руському мирі» не працюють ніякі закони – ані встановлені самою окупаційною владою, ані міжнародне право.

До мобілізації залучають усіх, кого можна. Так, у Ровеньках повістки змушують носити вчителів, викликаючи їх з відпустки. Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити «листок щастя».

Поки володар Брянки моргунов намагається оволодіти Сєвєродонецьком, в його рідному місті за тиждень мобілізували близько 300 осіб – розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті. Аналогічна ситуація й в Кадіївці.

У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: