ЗСУ відбили чотири ворожі атаки на Луганщині, а росіяни застосовують усю зброю, щоб витіснити українських захисників

0f96ad79-fddf-43e3-9d55-d31d0d8e9ca6
Фото: Сергій Гайдай

Окупанти намагаються створити сприятливі умови для наступу на міста Донеччини, проводили наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення, проте безуспішні. Чотири атаки ворога на Луганщині завершилися їх відступом на попередні позиції.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці у п'ятницю, п'ятого серпня.

Він зазначає, що росіяни використовують усе наявне озброєння, аби витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій. Обстрілює населені пункти і укріплення наших військових, намагаючись наблизитися до Бахмуту.

російські окупанти ведуть наступ на Бахмутському та Авдіїівському напрямках, щоби створити сприятливі умови для захоплення Соледара та Бахмута. Таким чином ворог хоче розширити контрольовану територію на західній околиці Донецька, сказали також у Генеральному штабі ЗСУ вранці п'ятого серпня.

«По декілька разів на добу в цих районах працює ворожа авіація. Вчора нею здійснено чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, застосовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів здійснювалися обстріли мінометами», - додав Гайдай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: